Beplantingsplan - Gebr. Meijer Hoveniers

Gebr. Meijer Hoveniers
Ga naar de inhoud

Beplantingsplan

 
Het beplantingsplan is een van de belangrijkste onderdelen van het tuinontwerp.
In dit plan wordt duidelijk waar en hoeveel planten in de tuin geplant zullen worden rekening houdend met eigenschappen als plantensoort, standplaats, hoogte, bloemkleur, bladkleur en bloeitijd.

Aan de hand van deze eigenschappen worden bomen, struiken, rozen, klimplanten, bolgewas, vaste planten en eenjarige allemaal op de juiste plaats geplant zodat dit zowel een mooi schouwspel is van diverse soorten en kleuren zal zijn, maar ook aan de eisen van de verschillende soorten voldoet zodat deze goed zullen gedijen in uw tuin.

Bij bomen en struiken wordt in het beplantingsplan rekening gehouden met de hoogte en grootte, ook de schaduw die de boom zal geven wordt vooraf berekend zodat de beplanting om de boom heen hierop afgestemd kan worden. Dit is nodig om soorten die meer schaduw nodig hebben te laten profiteren van de schaduw van de boom en de soorten die vooral zon nodig hebben zoveel mogelijk zonuren te bieden.
Dit is natuurlijk ook belangrijk voor de zitplaats in uw tuin zodat u lekker in de zon kunt zitten en verkoeling kunt zoeken in de schaduw.
Het beplantingsplan is dus bepalend voor het uiterlijk en de sfeer van uw nieuwe tuin en zorgt ervoor dat alle door u gewenste kleuren van kruidachtige planten, bomen en struiken tot een prachtige tuin gevormd worden waar u nog jaren van zult genieten.

Copyright © 2003- - Meijer Hoveniers
Terug naar de inhoud