Bomen - Gebr. Meijer Hoveniers

Gebr. Meijer Hoveniers
Ga naar de inhoud

Bomen

Beplanting > Overige Planten
Bomen zijn niet weg te denken uit een mooie tuin.
Ze bieden schaduw, rust en broedplaats voor vogels en dragen bij aan het groen in uw omgeving.

Een boom is te verkrijgen in diverse maten zodat u desgewenst niet jaren hoeft te wachten tot de boom een redelijk formaat bereikt heeft.

Ook zijn er kleine boompjes die snel groeien en door goed onderhoud tot een mooie boom zullen uitgroeien.

Een Eik bijvoorbeeld is een langzamere groeier, maar kan zeer oud en groot worden. Hier dient rekening mee gehouden te worden bij de keuze en het planten van de boom. Een kroon van 25 meter doorsnede is geen uitzondering.
Een dergelijke eik kan een leeftijd van honderden jaren bereiken en dus makkelijk u, uw kinderen en (achter)kleinkinderen overleven.
robinia
Bomen hebben net als iedere plant hun onderhoud nodig. Om een boom in een mooie vorm te laten groeien en in toom te houden  moet er geregeld gesnoeid worden. Dit snoeien is een specialistisch werk, zeker bij de grotere bomen en dient door vakmensen gedaan te worden.
Hiervoor kunt u altijd bij ons terecht, voor het snoeien als advies hierover.

Naast de verschillende bomen zijn er ook fruitbomen die eveneens een mooie plaats in uw tuin kunnen krijgen.
Een mooie appelboom, bied naast schaduw en rustplaats voor vogels ook nog eens een heerlijk appeltje, zo uit uw eigen tuin.

Tijdens het gesprek met uw wensen voor het tuinontwerp zullen wij u adviseren over welke bomen het meest geschikt zijn en waar deze het beste in uw tuin geplant kunnen worden.
Copyright © 2003- - Meijer Hoveniers
Terug naar de inhoud