Fruit - beplanting - Gebr. Meijer Hoveniers

Gebr. Meijer Hoveniers
Ga naar de inhoud

Fruit - beplanting

Beplanting > Overige Planten
 
Naast bloeiende vaste planten, eenjarige, bloembollen, heesters en rozen kunt u natuurlijk ook fruit in uw tuin planten.

Denkt u bijvoorbeeld eens aan appels, pruimen, kersen of perenbomen, maar ook aan struiken met kruisbessen, aalbessen of bramen.
Of wat dacht u van een aardbeienbed zodat u ieder jaar uw eigen aardbeien kunt plukken.

Ook de wat exotische soorten als kiwi’s en meloenen zijn mogelijk. Zeker als u een tuin heeft met veel zonuren en beschutting tegen de wind.
Fruitbomen nemen over het algemeen veel plaats in en kan meerdere jaren duren voordat de boom vruchten voortbrengt, maar wij kunnen ook varianten op stam geënt voor u planten die sneller groeien en dus eerder vruchten zullen leveren.

Er is tegenwoordig veel keuze in grootte dus voor elke tuin is fruit mogelijk.
fruit
Leifruit is  bijzonder geschikt voor als u niet zoveel ruimte heeft. De takken van de fruitboom worden dan langs een plat hekwerk geleid en de boom dus niet meer in de rondte groeit. Met deze methode kunt u meer fruit kwijt in uw tuin, het kan dienen als omheining en een voordeel is dat de zon optimaal bij de vruchten kan komen waardoor u meer vruchten krijgt die ook smakelijker zijn omdat de zon de vruchten beter kan rijpen.

Bessenstruiken met kruisbessen of aalbessen zijn makkelijk te houden en kunnen met wat jaarlijks snoeiwerk veel vrucht opbrengen en in omvang in toom gehouden worden.

Aardbeien kunnen in de volle grond in een bed geplant worden. Hierin zijn diverse soorten verkrijgbaar in grootte, vorm en smaak. Daarnaast kunt u ook op een terras of daktuin kiezen voor hangaardbeien. Deze zijn geplant in potten die opgehangen worden en de takken van de plant hangen over de rand waaraan de vruchten groeien.
Hierdoor worden de vruchten niet vuil van de grond en is stro niet nodig tussen de planten om de vruchten te beschermen. Bijkomend voordeel is dat u ook niet hoeft te bukken om te oogsten omdat de pot op een prettige hoogte gehangen kan worden.

Wat voor fruit u ook wilt, wij kunnen samen met u de juiste soorten kiezen waar u nog jaren de vruchten van kunt plukken.
Copyright © 2003- - Meijer Hoveniers
Terug naar de inhoud