Groente - Gebr. Meijer Hoveniers

Gebr. Meijer Hoveniers
Ga naar de inhoud

Groente

Beplanting > Overige Planten
Buiten alle beplanting om visueel van te genieten bestaat er ook de mogelijkheid om uw eigen groente te kweken in uw tuin.
Er kunnen hiervoor aparte borders gereserveerd worden maar ook kunnen sommige groenten in combinatie met andere beplanting in één border samen groeien.

Denkt u bijvoorbeeld aan tomaten, stokbonen, sperziebonen, tuinbonen of snijbonen die i.p.v. op een stam langs bamboe stokken groeien.
De bamboe stokken worden aan de rand van de border in de grond gestoken en bovenaan kruislings met elkaar verbonden voor de stevigheid.
De bonen worden in het begin naar de stok geleid waarna deze vanzelf verder langs de stokken omhoog zullen groeien.
Dit bespaart niet alleen ruimte maar staat ook nog eens leuk in uw tuin.
artisjok
Verder kunnen vrijwel alle groentesoorten die geschikt zijn voor ons klimaat in de vollegrond geplant  of gezaaid worden.
De borders zijn voor het oog leuk af te wisselen met bijvoorbeeld lage buxusstruikjes of andere plantsoorten.

Wel moet er met bemesting rekening gehouden worden want groenten vragen de nodige voedingsstoffen om een goede oogst te kunnen leveren. Het is dan ook een noodzaak om steeds de grond te bemeste.

Daarnaast is het goed om elk jaar de groenten te verwisselen met die uit een andere border.

Door groenten een onderdeel te maken van uw tuin, is het niet alleen leuk om deze zelf te verbouwen maar levert uw tuin ook nog eens verse groenten voor uw maaltijd op.
Copyright © 2003- - Meijer Hoveniers
Terug naar de inhoud