Snoeien - Gebr. Meijer Hoveniers

Gebr. Meijer Hoveniers
Ga naar de inhoud

Snoeien

Tuinaanleg en onderhoud > Tuinonderhoud
Een onderhoudstaak van uw tuin zoals snoeien keert elk seizoen weer terug. Of het nu gaat om het snoeien van struiken, hagen, bomen of andere vaste planten, voor een mooie en goed onderhouden tuin is snoeien van essentieel belang.
Met het snoeien worden dode delen verwijderd of wildgroei tegengegaan.

Denkt u bijvoorbeeld aan bomen en struiken die regelmatige snoei nodig hebben om sterk en gezond te blijven en in toom gehouden dienen te worden.
Maar ook kan snoei bij bomen nodig zijn als een tak gebroken is door zwaar weer of ouderdom en wanneer een tak op een ongewenste plaats groeit en bijvoorbeeld overhangt bij uw buren.

Fruit dient ook regelmatig gesnoeid te worden om wildgroei te verwijderen zodat alle kracht naar de vruchten gaat en voor een betere opbrengst zorgt.
snoeien
Onder snoeien valt natuurlijk ook het onderhoud van uw haag, deze moet meerdere malen per jaar gesnoeid worden om zijn vorm te behouden en mooi en fris te blijven.

Nu lijkt dit redelijk eenvoudig, maar er is wel enige kennis voor nodig om op de juiste manier te snoeien die bij de soorten past.
Vooral bij het snoeien van fruit moet men weten wat te doen. Elke soort heeft zijn eigen aanpak nodig zodat niet de verkeerde takken verwijderd worden.

Bij het snoeien van grote bomen kunt u dit meestal niet zelf. Er komt veel bij kijken om een grote boom te snoeien zoals vergunningen, veiligheid voor u en uw buren en de afvoer van de delen. Daarbij kunnen takken zeer zwaar zijn en kan er een kraan nodig zijn om deze tijdens het snoeien veilig naar de grond te geleiden.

Voor al uw snoeiwerk kunt u onze expertise inroepen, voor groot en klein snoeiwerk kunt u op ons rekenen.
Heeft u een boom die gesnoeid of volledig gekapt moet worden, dan kunt u altijd bij ons terecht. Het enige dat u hoeft te doen is te zorgen voor een geldige kapvergunning van de gemeente en wij verzorgen de rest. Wij snoeien of kappen de boom op professionele wijze en voeren het afval netjes af.
Copyright © 2003- - Meijer Hoveniers
Terug naar de inhoud